Selectează o Pagină

Ziua de vineri, 13 mai 2022, a fost un prilej de sărbătoare pentru școala noastră, deoarece după doi ani grei de pandemie, Balul Bobocilor s-a desfășurat și a fost primit cu multă bucurie de elevii și profesorii școlii, dar și de cei din alte școli.

Tema balului din acest an a fost „Hollywood Night”, iar cele patru perechi de boboci, bine pregătiți de către mentorii lor au prezentat momente extraordinare inspirate de filme și seriale precum „Peaky Blinders”, „After”, „Bridgerton” și „La Casa de Papel”, iar sala festivă, în care evenimentul a avut loc a fost amenajată cu elemente hollywoodiene precum covorul roșu, stelele de pe walk of fame, panourile de poze și echipamentele de filmat de pe studiourile de film.

Perechile participante au fost alcătuite din următorii elevi: Dan Alexia și Macicaș Mihai; Dărăban Alexandra și Ținc Adelin; Biro Melinda și Romanschi David; Sime Carla și Pirtea Ștefan, iar întreaga atmosferă a balului a fost întreținută de prezentatorii noștri Pater Michelle și Țânțaș Tiziano, cărora le mulțumim foarte mult.

Bobocii au trecut prin diferite probe, pe lângă prezentarea momentelor, care le-au pus la încercare abilitățile de dans, concentrare, creativitate, spontaneitate, dar și cunoștințele de cultură generală.

Aceștia au fost premiați cu premii pentru eleganța, stilul, popularitatea și abilitățile de dans și bineînțeles titlul de Miss și Mister Boboc. Câștigătorii au fost Dan Alexia și David Romanschi, care au prezentat momente din serialele „Peaky Blinders”, respectiv „Bridgerton”. Am avut ocazia să le aflu părerea despre balul organizat în școala noastră:

„Înainte să înceapă balul aveam mari emoții cu privire la desfășurarea acestuia, dar în momentul în care am pășit pe scenă, emoțiile m-au părăsit. M-am simțit în largul meu și m-am detașat de orice gând, bucurându-mă din plin de fiecare secundă petrecuta acolo. Am avut alături persoane dragi mie care m-au susținut și m-au încurajat cum au putut ei mai bine, fapt pentru care le mulțumesc. Pot spune că a fost cea mai frumoasă experiența din viața mea și dacă aș putea da timpul înapoi, aș face la fel. Vreau să le mulțumesc antrenorilor mei, Isa și Matei, pentru timpul dedicat și implicarea lor pe tot parcursul perioadei de pregătire și nu în ultimul rând, partenerului meu, Mihai, pentru tot ceea ce am realizat în acea seară!” (Dan Alexia, clasa a IX-a B, câștigătoarea titlului de Miss Boboc 2022)

„Din punctul meu de vedere, la bal a fost minunat, a fost organizat așa cum trebuie să fie. Am avut emoții pe scenă, sincer să fiu, cu toții am avut, dar apoi a fost totul bine, după desfășurarea probelor.” (David Romanschi, clasa a IX-a B, câștigătorul titlului de Mister Boboc 2022)

Juriul a fost format din persoane importante, din diferite domenii, fiecare punându-și amprenta în jurizare. Alături de președinta juriului, doamna Rodica Mureșan – director adjunct, Ovidiu Lazăr – artist, vocal coach și fost elev al liceului, doamna Anca Mihociu – președinta  Asociației de părinți „Iuliu Maniu”, Mana Rădoi – fondator Mana Dance Academy, Iulia Andrei – creator de conținut, Anda Cristea – Miss Boboc 2019, Sebastian Oșvat – Mister Boboc 2019, ne-a făcut bucuria să fie prezent, ca invitat de onoare, marele compozitor și dirijor Andrei Tudor, subliniind prin prezența sa valoarea elevilor noștri.

Echipa de organizare a fost constituită de membri ai Consiliului Elevilor, eu aflându-mă printre ei, pot afirma că am depus extrem de multă muncă cu toții și sunt extrem de mândră de rezultat, fiind sprijiniți îndeaproape de doamnele profesoare Popa Ana, Mureșan Paula, Țiț Emanuela, Țâmpu Nicoleta și Daina Raluca, dar și de foști elevi ai școlii noastre Alex Cristea și Dragoș Tomescu.

Pentru a putea vedea perspectiva profesorului coordonator, doamna Popa Ana, fără de care balul nu ar fi fost putut fi desfășurat, am rugat-o să ne spună câteva cuvinte despre acesta. „Pentru a ajunge pe o scenă, uneori este un drum lung și cu siguranță avem nevoie de niște trepte. Fiecare acțiune reușită însemna pentru noi, cei care am contribuit la organizare, o nouă treaptă, care ne ducea mai apropape de scenă: pregătirea programului, amenajarea sălii, primirea răspunsurilor favorabile de la jurați sau artiști etc. Să organizezi un eveniment de acest fel implică o muncă multă, care nu este posibilă fără colaborare și suport din partea întregii echipe. La final, rezultatele se simt în încântarea, zâmbetele și buna dispoziție de pe chipurile spectatorilor, care aduc răsplata așteptată. Totuși, mai mult decât atât, organizarea acestui eveniment ne-a învățat să colaborăm, să comunicăm mai efficient, să ne cunoaștem unii altora calitățile, dar și limitele, să fim mai empatici și să-l înțelegem mai bine pe celălalt. Din punctul meu de vedere, acesta este marele deziderat al educației: să formeze oameni capabili de a lucra în echipă, de a se sprijini unii pe alții și de a se dezvolta emotional, iar eu cred că acesta este marele câștig al organizării unui astfel de eveniment.”

Am întrebat-o și pe doamna director Nica Antonia cum s-a simțit la bal, iar gândurile dumneaei le puteți citi aici: „Balul bobocilor 2022, un eveniment extrașcolar reușit!

Așa aș numi frumoasa seară petrecută vineri, 13 mai.

Elevi, profesori, părinți și prieteni s-au adunat în sala festivă a Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” pentru a se bucura de emoțiile mai tinerilor noștri liceeni, așa cum se întâmplă ori de câte ori se organizează un eveniment școlar de amploare.

Privind contextul general în care trăim, al unei societăți în care totul este permis, a păstra bunul simț și bunul gust în viața de tânăr adolescent este relativ greu. A fi elegant, talentat, citit poate atrage, din păcate, astăzi, antipatia celor din cercul de prieteni. A-ți păstra, în schimb, verticalitatea în principii și în ceea ce crezi este, așadar, de admirat la tinerii noștri elevi!

Dragi elevi și boboci, vă apreciem mult pentru modul în care v-ați pregătit pentru acest moment de voie bună! Spiritul de echipă este de lăudat: liceenii din clasele mai mari au ajutat bobocii și membrii consiliului școlar al elevilor, contribuind activ la planificarea și organizarea momentelor evenimentului coordonat de profesorii responsabili.

Doresc să transmit mulțumiri juriului, în mod special domnului muzician Andrei Tudor, dirijor și compozitor de renume! De asemenea, mulțumesc tuturor participanților pentru decența, excelenta organizare și voia bună cu care au animat întregul bal!”

 

Linkul pt descărcarea și postarea after mouvie-ului:

 

Mulțumim încă o dată tuturor celor implicați, dar și sponsorilor noștri pentru tot sprijinul acordat:

Zileos

Biroul Pastoral pentru Laici Oradea

Restaurant Jerome

Pizzeria 207

Crazy Bubble

Magazinul de decorațiuni Fun Party

Baza Rafting Master Adventure Vadu Crisului

Bers Nova

Avon

Mana Dance Academy

 

Pop Cohuț Zena,

Clasa a IX-a A