Selectează o Pagină

În perioada 12-15 mai, s-a desfășurat la Iași Concursul Național Transcurricular de Lectură și Interpretare IONEL TEODOREANU, ediția a XVI-a, o sărbătoare  a  fanteziei, a  creativității și a  întrepătrunderii  unor limbaje artistice diferite,  limbajul plastic și cel literar.  An de an, acest concurs și-a consolidat valoarea și unicitatea, devenind un reper în calendarul competițiilor școlare organizate de Ministerul Educației, reunind elevii care au obținut locul II la Olimpiada de Limba și Literatura Română, etapa județeană.

Eleva școlii noastre, Blaga Jaqueline, din clasa a VIII-a A, a reușit să pună în evidență pasiunea pentru lectură, puritatea sufletului, puterea de înțelegere a mesajului estetic, talentul, spiritul critic, dar și imaginația debordantă. A dovedit perseverență, profunzime și sensibilitate pe calea descoperirii nebănuitelor valențe ale literaturii, dar și ale celorlalte arte- pictură, muzică, cinematografie, artă dramatică. Astfel a obținut MENȚIUNE, la nivel național, dar și PREMIUL  III, în cadrul Atelierului de creație COPILĂRIE-LECTURĂ-FANTEZIE, desfășurat tot în cadrul concursului.

Ne mândrim cu Jaqueline, o elevă minunată, conștiincioasă și inteligentă, dar, mai presus de orice, cu o educație aleasă. Reușita ei se datorează muncii susținute, seriozității, puterii de a revela semnificații, simboluri și valori ale textului literar, ale picturii și muzicii, ea înțelegând  și arătându-ne  că: „Nu ne e de niciun folos sa ascultăm învățăturile dacă nu le trăim.”, așa cum spunea  Sf. Augustin.

Felicitări, Jaqueline!

Prof. Florica Emilia Haș