Selectează o Pagină

Duminică, 29 mai, clopotele Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea au răsunat mai vioi parcă. S-au împletit cu freamătul de glasuri de copii, mulți copii, care au venit să se împărtășească cu trupul și sângele Mântuitorului. A fost Prima Spovadă Responsabilă și Împărtășanie Solemnă pentru cei 50 de elevi din clasele a III-a B și a III-a C din cadrul  Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. Acestora li s-au alăturat alți șapte copii ai Parohiei Sfântul Nicolae.

Pregătiți săptămână de săptămână de pr. Alexandru Fiț, pr. Remus Mîrșu, pr. Antoniu Suciu, sora Ana, profesorul George Demian, precum și de doamnele învățătoare Abrudan Luminița, Brisc Maria, Tirb Denisa și Seres Laura, elevii noștri au pășit cu emoție și nerăbdare pentru prima dată în scaunul de spovadă, vineri, 27 mai.

Cu priviri senine și zâmbete largi, au revenit la catedrală duminică dimineața, unde au animat cu bucurie și iubire Liturghia Arhierească.

A fost o sărbătoare plină de emoție și de bucurie, atât pentru copiii care l-au primit pentru prima dată pe Isus, cât și pentru părinții lor și toți credincioșii prezenți.

Ne dorim ca principiile creștine învățate să-i călăuzească întreaga viață, să le fie scut și îmbărbătare la nevoie. Așa cum Preasfințitul Virgil Bercea a amintit în cuvântul de învățătură, copiii noștri sunt ca niște pui de vultur meniți să se înalțe tot mai sus, iar Isus  este cel care ne dă libertatea, curajul și puterea pentru acest zbor.

Alături de PS Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, au fost prezenți și pr. Ovidiu Duma – parohul Catedralei Sfântul Nicolae, pr. Alexandru Fiț, pr. Remus Mîrșu, pr. Traian Dobrată, pr. Antoniu Suciu, arhid. Leon Cosma și arhid. Grațian Guiaș.  

La final, fiecare copil  a primit din partea parohiei câte o diplomă personalizată și un mic dar care să le reamintească de bucuria întâlnirii cu Isus.

Ne-am bucurat să îi avem aproape la acest eveniment pe doamna director Antonia Nica, doamna director adjunct Rodica Mureșan, pe profesorii și învățătoarele școlii noastre.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către cei care s-au ocupat de buna organizare a acestui eveniment: Episcopia Greco-Catolică de Oradea, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Trattoria Seminarii, precum și Asociația Pas cu Pas Oradea.

 

„Cred Doamne-n Tine și nădăjduiesc/Cu a mea credință să mă mântuiesc!” sunt versurile care au rămas pe buzele și în inimile tuturor celor prezenți la această sărbătoare.

 Sursă foto: Eugen Ivuț

 

Învățătoarele,

Abrudan Luminița, Brisc Maria, Tirb Denisa și Seres Laura