Selectează o Pagină

Tabăra estivală de la Costinești a devenit o tradiție în școala noastră. Cunoscută drept și “Capitala vacanțelor estivale ale tineretului”, astfel atrage anual zeci de mii de turiști din toată țara cât și din străintătate. Plaja stațiunii Costinești are o lungime de 1 kilometru, iar lățimea sa diferă pe anumite sectoare. În zona obeliscului, plaja este mai lată, însă foarte aglomerată pe timpul verii. În zona de nord, spre epavă. Am vizitat renumita epavă a nevei Evangelia, și am aflat că La 15 octombrie 1968, nava a eșuat la circa 1,5 km de plajă nordică a stațiunii Costinești, într-o zonă a falezei naturale denumită „Golful francezilor”. Cu aproximativ 12 ore înaintea eșuării, echipajul de pe Evangelia ceruse ajutor prin radio Grupului de Intervenții și Salvare Navală al portului Constanța prin transmiterea unui SOS tradus „Save Our Soul” (salvați-ne sufletul ), prin care ambarcațiunea sesiza că se află în stare de dificultate, astfel aceasta a eșuat în dreptul actualei stațiuni Constinești.

Plaja este mai îngustă, acoperită cu nisip fin și mărginită de o faleză joasă. Pe plajă există beach baruri și baze de agrement, șezlonguri și umbrele.

Copiii s-au bucurat de zilele însorite, de apa sărată a mării, au socializat, au facut cure heliomarine.

Cu toții ne-am simțit minunat si așteptăm cu nerăbdare să ne reîntoarcem la CASA DUCA – cea mai cunoscută dintre staţiunile pentru tineret de la malul mării-Costineşti, cu cele mai ample programe de antrenamente sportive de pe litoral, și nu numai.

Ne-am trezit să vedem răsăritul, care ne-a lăsat cu imagini și amintiri unice, iar seara ne-am plimbat pe faleza stațiunii, pentru unica și extraordinara cură de aerosoli.

Un loc pe care îl îndrăgeau elevii a fost Parcul de distracții – copiii sunt curajoși, s-au bucurat de adrenalină, de senzații „tari” și de momentele pline de amuzament. 

Vă mulțumesc dragi elevi pentru felul în care v-ati comportat în tabară.

Vacanță frumoasă în continuare.

 

prof. Corina Cata