Selectează o Pagină

La invitația Asociației Sportive Libertas Majano din Italia, adresată liceului nostru prin intermediul Pr. Gavril Buboi, am participat, în perioada 8-11 septembrie 2022, la a 30-a ediție a acestui frumos ”regal atletic”, dedicat elevilor născuți între anii 2007-2010. Organizat într-o micuță dar cochetă localitate din nordul Italiei, cu o populație de aproximativ 6.000 locuitori, această competiție, dincolo de fenomenul sportiv, este un exemplu de conviețuire, respect, ambiție, slujire față de comunitate, țară și lume. Cu invitați din 8 țări și peste 20 echipe participante, organizarea impecabilă a evenimentului nu poate decât să pună în valoare calitățile extraordinare a acestui grup de cetățeni ai comunei Majano, care, atenție, sunt VOLUNTARI.

Cu toate că ne cunoaștem bine după atâtea participări (14), de fiecare dată suntem primiți cu drag și căldură de prietenii noștri, cu toate că nu le este ușor, mai ales în aceste momente dificile pentru toți. Și în acest an am fost cazați în frumoasa stațiune Lignano Sabbiadoro, în regiunea Friuli-Venezia Giulia, beneficiind de soarele prietenos, valurile calde și nisipul de aur.

In acest context, al participării la competiție, am inițiat un proiect cu L.P.S. ”Bihorul” Oradea, prin care delegația noastră este formată din sportivi aparținând CSS Bihorul, secția atletism și elevi ai Liceului Greco-Catolic ”Iuliu Maniu”, cu rezultate bune la învățătură și calități atletice. Spre exemplu, din anul 2004, când am participat pentru prima dată și până în prezent, au beneficiat de deplasare peste 400 elevi din Oradea.

În acest an, delegația școlii noastre, coordonată de prof. Cristea Andrei, a fost formată din: Țâmpu Vlad, Târb, Denis, Chirilă Denis, Dărăbăneanu Luka, Toth Alex, Cherecheș David, Vereș Matei, Costea David, Popa Cătălin, Crăciun Tudor, Țâmpu Crina, Ciurba Ciprian.

Specificul acestui proiect este să îngemăneze performanța sportivă cu cea școlară, învățând unii de la alții, cunoscându-ne specificul activității și respectându-ne reciproc. Delegația noastră, prin sportivii de la LPS Bihorul au obținut o medalie de aur la săritura în lungime (Cărbunar Ecaterina) și o medalie de argint la alergare de viteză (Muntean Ana). Elevii de la liceul nostru s-au prezentat onorabil, reprezentând cu demnitate școala noastră, orașul și țara.

Mulțumim pr. Gavril Buboi pentru oportunitatea colaborării și în acest proiect, părinților pentru sprijin și direcțiunii liceului pentru susținere.

 

Autor: prof. Andrei Cristea