Selectează o Pagină
În perioada 8-9 octombrie 2022, elevii clasei a X-a A împreună cu dirigintele prof. Andrei Cristea au mers la Timișoara, într-o excursie ce a îmbinat educația cu distracția.
Calatoria cu trenul a fost distractivă și a durat 3 ore. Odată ajunși la Timișoara, ne-am cazat la Casa Palace (pe care o recomandăm) și am plecat cu interes spre centrul  orașului. Infometați fiind, am luat prânzul,  apoi am vizitat  Catedrala Mitropolitană Ortodoxă,  Piața Victoriei, Piața Libertății și cea a Unirii, observând urmele Revoluției de pe clădiri (urme de gloanțe) și aflând informații noi despre istoria locală. Aici a fost momentul conexiunii informatiilor cu lecția de dirigenție despre Revoluția din 1989. Vizita la  mall-ul Iuliu Town nu putea lipsi din programul nostru iar la întoarcere am admirat orașul frumos luminat. De admirat a fost ambiția noastra de a parcurge cei 18 km, pe jos, asa cum ne arată aplicația telefonului.
În a doua zi, am luat micul dejun în oraș, urmat de o croazieră de o oră pe Bega, cu simpaticele vaporașe.  Înainte de plecare, am mai luat la pas Piata Victoriei, pentru o ultima impresie. In concluzie,  am petrecut timp de calitate în frumosul oraș, aflând lucruri uimitoare despre istoria țării noastre.
Prof. Cristea Andrei