Selectează o Pagină

Elevii clasei a III –a B au adunat 5OO de zile de școală. Sărbătoarea specifică Alternativei Educaționale Step by Step a avut ca temă ,,AVENTURA”. Pornind de la tema lecturii pe care o citesc la clasă, ,,Cei cinci faimoși și pasajul secret” de Enid Blyton, copiii au avut de dezlegat câteva mistere.

Obișnuiți cu o atmosferă specială, de petrecere, elevii au fost surprinși să descopere că cineva a răpit sărbătoarea celor 500 de zile. Pentru a identifica răufăcătorul și pentru a intra în clasă, elevii și doamnele învățătoare și-au scanat palma dreaptă, li s-au luat amprente și au încercat să găsească motivul răpirii.

În echipe, folosind diferite coduri, copiii au aflat că ar putea recupera ,,Sărbătoarea” parcurgând misiunile de la centrele de activitate.Fiecare misiune îndeplinită cu succes a fost răsplătită cu o literă, iar la final au obținut PAROLA de acces la petrecere.

Ziua cu numărul 500 de școală s-a încheiat cu prezentarea colecțiilor și cu gândul la următoarea sută și la aventurile noi pe care le vor trăi împreună cu colegi și… bineînțeles cu PETRECEREA desfășurată în natură, cu aventuri pe căluți, cu barca sau cu tiroliana.

 

Profesori: Anamaria Țirban & Andreana Brândaș