Selectează o Pagină
Azi, 18 noiembrie 2022, în școala noastră s-a desfășurat Cercul pedagogic al profesorilor de biologie de la ciclul gimnazial și liceal din Oradea și Sector.

Un număr de 70 cadre didactice s-au reunit pentru a discuta noile provocări legate de adaptările curriculare la structura modulară și pentru a împărtăși metode și tehnici utilizate în activitatea didactică cu scopul de a crește calitatea în educație.

În cadrul activității au fost prezentate câteva metode de bune practici aplicabile în săptămâna verde, un studiu despre consumul de apă în industria vestimentară și a alimentelor, prezentarea unei platforme utilizabile în timpul orei de biologie, numită „Bookwidgets”, rolul și eficiența prezentărilor digitale în format powerpoint și  genialy, compararea unor unități de învățare la clasele a VI-a și a X-a.

Activitatea a continuat cu ateliere de lucru, unde cadrele didactice și-au împărtășit modele de activități de învățare eficiente, aplicate la clasă.

Prin aceste activități s-a dorit îmbunătățirea calității actului didactic venind în sprijinul formării metodice a fiecăruia dintre noi.

Autori:

Prof. biologie  ALINA PUPE

Prof. biologie  BIANCA FERNEA