Selectează o Pagină

În data de 21 noiembrie 2022, în sala festivă a școlii noastre, elevii claselor a VIII-a A, a VIII-a B, a X-a B și a XII-a B au participat la activitatea „ Drepturile și responsabilitățile copiilor în contextul actual”,  o activitate despre promovarea și apărarea drepturilor copiilor din școală dat fiind faptul că în 20 Noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Activitatea face parte din cadrul unui proiect a Liceului nostru în colaborare cu CCD Bihor.

La activitate au luat parte alături de elevi, domnii profesori Mihaela Olău, Ioana Ciupleu, Bianca Fernea, Dorina Iftimiciuc, Călin Gal Chiș, domnul director al liceului nostru, Andrei Cristea, președintele Consiliului elevilor, Rareș Bâte dar și invitați precum: domnul director CCD Bihor, Alin Ștefănuț, de la Avocatul Poporului, doamna Alina Olah, doamna prof. metodist CCD Bihor, Anita Capota, doamna jurist ISJ Bihor, Mănoiu Teodora și un reprezentant  din partea Ministerului Educației.

Pe parcursul activității, elevii au aflat informații despre încălcările drepturilor copilului de către adulți sau alți copii și cum pot fi aduse aceste încălcări în atenția Avocatului Copilului, despre drepturile, dar și responsabilitățile elevului cu exemple concrete din statul elevului. Aceștia au fost încurajați să se implice în activități care apără drepturile copiilor și să se îndrepte spre o carieră în care se lucrează cu copiii, spre exemplu: profesor, psiholog, avocat.

Prin această activitate s-a dorit ca elevii să își cunoască atât responsabilitățile, cât și drepturile pentru a lua decizii corecte pentru a contribui la construirea unei lumi mai bune.

 Autor: Consilier Educativ, Prof. Bianca Fernea