Selectează o Pagină

În data de 23 noiembrie, elevii clasei a IV-a B  au fost la Biblioteca Județeană Gheorghe Șincai, pentru o activitate deosebită în cadrul proiectului județean La pas prin istorie și tradiții. Activitatea a vut ca temă  Lecturile copilăriei de ieri și de  azi și a fost organizată împreună cu doi dintre partenerii noștri din proiect, Biblioteca Județeană  și Universitatea din Oradea.

Copiii au fost provocați la o lectură pe roluri împreună cu studente de la secția de pedagogie școlară și  preșcolară a universității din Oradea. Au luat parte la o vânătoare de comori prin care au descoperit cuvinte noi dintr-un fragment din povestea mult îndrăgită de copii Pinocchio. Și-au asumat roluri, au citit expresiv, au lucrat pe grupe, apoi au relizat o poveste în lanț folosind în mod creativ informațiile din povestea citită.

A fost o activitate reușită, copiii fiind încântați și dornici de alte activități deosebite. Învățarea de acest fel, în afara clasei sunt mult mai agreate de copii, dându-le o altă perspectivă învățării, în grup și împreună cu alte persoane, din afara  școlii.

Autori: Prof. Abrudan Luminița și Brisc Maria