Selectează o Pagină

În ultima joi a lunii noiembrie, în Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea s-a desfășurat la gimnaziu o activitate de informare organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Crișana” Bihor, coordonată de sergentul major Boșca Alina. Printre subiectele abordate s-au numărat recunoașterea și gestionarea situațiilor de urgență, evacuarea în caz de incendiu și importanța apelului 112.

Sergent major Boșca Alina a intrat în clasele de gimnaziu și sub formă de întrebări și situații ipotetice, a încurajat elevii să participe la conversație, discutând despre conștientizarea riscurilor și comportamentul adecvat, în situații de urgență, având ca obiectiv principal siguranța acestora.

 Elevii au participat activ la această lecție deschisă, dovedind că sunt dornici de cunoaștere. Majoritatea au răspuns corect întrebărilor, demonstrând că și-au însușit cunoștințele de bază privind subiectele abordate. De asemenea, sergent major Boșca Alina a răspuns tuturor întrebărilor elevilor, care au fost interesați să afle cât mai multe detalii despre diferitele situații de urgență și modul în care ar trebui să acționeze în asemenea circumstanțe.

Elevii au primit pliante cu informațiile discutate la clasă. Totodată, a fost lansată o invitația de  a participa la Ziua Porților Deschise pentru a cunoaște pompierii și activitățile acestora.

 

Autor:  Prof. Paula Mureșan