Selectează o Pagină
Cu toții așteptăm cu mult entuziasm venirea sărbătorilor de iarnă, când bucuria parcă se răspândește cu repeziciune pe întreg pământul. Ochișorii noștri, de copii, încep să strălucească mai puternic, cei mari pășind în jocul bucuriei alături de noi. Într-o seară de decembrie, biblioteca liceului nostru, deja un tărâm magic al poveștilor, s-a transformat în Țara Bucuriei de Crăciun, în care, noi, copiii dascălilor,  am avut parte de multe surprize.

Ceaiul aromat, luminițele calde, lumânările cu parfum de Crăciun, coperți ce așteaptă să fie mângâiate și descoperite, covorul pufos și alb ca zăpada, fotoliile îmbrăcate în pături cu motiv de sărbătoare ne-au invitat să ne simțim confortabil împreună. Doamna bibliotecar, zâna cea cu praf din stele, cu vocea-i plină de iubire, ne-a citit povestea Expres Polar, îndemnându-ne să urmărim atenți clinchetul clopoțelului de argint de la sania lui Moș Crăciun. Într-adevăr, mult îndrăgitul moș a sosit. Câtă bucurie! Acesta, pe lângă voia bună, ne-a adus daruri alese, o mascotă jucăușă și drăgălașă, pizza și a rămas cu noi întreaga seara.

Apoi, după pricepere și îndemânare, am creat îngerași din dischete, șnur și steluțe, pe care fiecare i-a personalizat după bunul plac. Acești îngerași vor ocupa un loc de cinste în brăduțul de acasă și ne vor aminti de îngerii din Ceruri care au cântat Nașterea Mântuitorului.

Momentul dulce al serii a fost realizat tot de mânuțe harnice, care au modelat bomboane Raffaello. Chiar și mămicile noastre au fost impresionate de cât de gustoase au fost. Burtica noastră a fost încântată de rezultat.

Această seară, cu siguranța, va rămâne în amintirea noastră! Sperăm ca aceasta să fi fost doar prima seară de poveste și să ne revedem în aceeași atmosferă și în anii ce vor urma.

 

Autor: elev Antonia Capriș