Selectează o Pagină

Tradiția colindelor a fost reluată la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, Oradea. Elevii din ciclul primar, pregătiți exemplar de către doamnele învățătoare, au pornit să anunțe, cu glasurile lor zglobii, Nașterea Mântuitorului.
Ca de obicei, primul colindat a fost P.S. Virgil Bercea, care i-a primit cu bucurie, oferindu-le, pe lângă coșurile pline cu bomboane, binecuvântarea sa.

Apoi, Sala Mare a Primăriei Oradea a părut prea mică pentru cei aproape 400 de „moșuleți”. Aceștia au avut bucuria să fie primiți de doamna viceprimar, prof. Antonia Nica, care le-a mulțumit și în numele domnului primar Florin Birta.
Micii colindători au avut surpriza de a-l întâlni la Primărie pe Moș Crăciun, care le-a oferit tuturor cadouri.
Colindul s-a terminat la Teatrul Regina Maria, unde copiii au avut ocazia să le cânte părinților, fraților, bunicilor și tuturor celor prezenți.

Domnul director, prof. Andrei Cristea, a însoțit grupul de colindători la fel cum a făcut-o și la debutul acestui proiect, în 1999.
Mulțumim lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să contribuim la perpetuarea tradițiilor românești, „Colindul moșilor” devenind el însuși, deja, tradiție în orașul nostru!

 

Sursă fotografii: Eugen Ivuț

Autor: Prof. Cristea Aurelian Andrei