Selectează o Pagină

În perioada 15-16 decembrie 2022, elevii claselor a VI-a A, a VI-a B și a VI-a C, împreună cu doamnele diriginte Patricia Capriș, Mihaela Olău și Ioana Sarca, s-au implicat în cadrul activității de prevenire FUMATUL și VAPATUL – tentații versus riscuri, susținută de către doamna Ilinca Șandor, reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Bihor.

Activitatea s-a desfășurat la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea, la nivelul fiecărei clase, elevii având ocazia să aprofundeze și să completeze informațiile pe care le dețineau despre riscurile și efectele nocive ale fumatului și ale vapatului, prin intermediul unor materiale digitale interactive foarte bine structurate, punându-se un mare accent pe echilibrul emoțional – Copacul emoțiilor. Interesul elevilor s-a manifestat prin întrebările adresate frecvent și prin feedbackul oferit pe tot parcursul întâlnirii. Astfel, activitatea și-a atins, pe deplin, scopul propus.

Cu toate că, uneori, tindem să subestimăm tentațiile tinerelor generații legate de fumat sau vapat, ele există. Pentru a preîntâmpina dependența de tutun ori de țigară electronică, este necesar să se organizeze activități de tipul celei prezentate, atât la clasele gimaziale, cât și la clasele liceale, lucru ce va fi pus în practică pe tot parcursul anului școlar 2022-2023.

Dependențele de tot felul au un substrat emoțional, hrănindu-se din pesimism și din alte stări negative care dezechilibrează viața tinerilor. Viața cotidiană, cercul de prieteni, petrecerea timpului pe internet pot reprezenta principalele surse ale dezechilibrelor emoționale. Pentru a oferi un mediu propice dezvoltării fizice și cognitive a elevilor școlii noastre, ne implicăm activ în educarea principiilor și a valorilor morale ce clădesc generații puternice.

 

 Autor: Prof. Ioana Sarca