Selectează o Pagină

 

Sărbătoarea bucuriei așteaptă să fie primită în viețile noastre așa cum se cuvine, să presare colb făcător de bine peste frunțile împovărate de grijile cotidiene și să răsune dulcea mângâiere ce izvorăște din Lumina Cerească. Dar oare știm să prețuim Darul Superm? Firele de nisip din clepsidra ce-o ținem în palmele noastre se scurg într-un rimt alert și tindem să gonim sub presiunea crescândă a țelurilor efemere, uitând de divinul din noi și de Sursa Iubirii. Sufletele noastre au nevoia profundă de a reaprinde flacăra credinței și de a îngriji strălucirea dobândită astfel. 

În mijlocul frumoasei familii a liceului nostru, ca un tată înțelept și ocrotitor, Presfinția Sa Virgil Bercea ne învăluie cu vorbe alese, îngrijind sămânța credinței în Dumnezeu și în bucuria Nașterii Mântuitorului.

Prezența de suflet dragă nouă, dna. viceprimar, Antonia Nica, ne bucură în orice moment, întregind unitatea colectivului nostru. 

În aceste momente prețioase petrecute împreună, dl. director Andrei Cristea își exprimă recunoștința față de colaborarea și sprijinul necondiționat al celor care completează pânza pictată cu măiestrie a liceului nostru. Dna. director adjunct Rodica Mureșan ne atinge simțurile prin rostirea unei rugăciuni plină de profunzime, punte stabilă între Dumnezeu și noi.

Privilegiați de patronajul și de ajutorul inestimabil al Episcopiei Greco-Catolice de Oradea, întreaga noastră activitate prosperă, ducând corabia cunoașterii spre noi tărâmuri, împletind și transmițând valori și principii de viață esențiale.

Picuri de liniște pătrund cu gingășie întreaga noastră ființă atunci când suntem îndrumați de pr. Alexandru Fiț în meditația care ne ghidează pașii gândurilor spre întâlnirea și îmbrățișarea înălțătoare a pruncului Isus, apropiindu-ne prin rugăciune și comuniune.

Asemeni îngerilor, vocile noastre, ale întregului colectiv, înalță colinde sfinte pentru a pregăti sosirea lui Isus, salvatorul nostru.

Să lăsăm să strălucească iubirea divină și prin noi, redescoperindu-l pe Hristos în ieslea sufletelor noastre!

 

Sursă fotografii: Eugen Ivuț

Autor: Prof. Patricia Capriș