Selectează o Pagină

Clasele a VII-a B și a VIII-a C au ales să-și petreacă un weekend din decembrie în Viena. Viena este un oraș primitor în orice perioadă. Dar în haine de sărbătoare, parcă este, cu adevărat, un oraș rupt din poveste.

În această călătorie elevii au pornit însoțiți de domnii diriginți prof. Emanuela Țiț și prof. Călin Sabău, sprijiniți, la rândul lor, de prof. Nicoleta Țâmpu și prof. Elisabeta Sabău. Iar ca această ieșire să fie în totalitate o reușită am apelat la ajutorul domnului David Viorel cel care ne-a plimbat pe străzile din Viena și ne-a povestit câte ceva despre fiecare obiectiv.

Ne-am început aventura la Aqua Terra Zoo unde, preț de aproape două ore,  am admirat lumea subacvatică. Apoi, ne-am îndreptat spre Cartierul Muzeelor. Multele exponate din Muzeul de Istorie Naturală, puse la dispoziția publicului, ne-au stârnit și mai mult curiozitatea pentru acest domeniu. După toate aceste încântări n-am încheiat ziua  la Târgul de Crăciun de la Primărie.

Ziua de sâmbătă am început-o… delicios, la Muzeul de Ciocolată. A doua parte a zilei am dedicat-o Muzeului Tehnic. Iar de aici mai era un gând și un pas până la Palatul Schönbrunn. Și, firește, am făcut acest pas. Căci, Palatul Schönbrunn nu putea să nu se numere printre obiectivele noastre, iar seara ne-am bucurat de Târgul de Crăciun din Curtea Palatului. Aici am gustat mâncăruri tradiționale și ne-am mai cumpărat mici suveniruri.

La Curtea Regală am ajuns duminică dimineața. De aici ne-am îndreptat spre Catedrala Sfântul Ștefan, simbolul Vienei. Nu puteam scoate de pe lista noastră nici Hundertwasserhaus.

Cel mai așteptat moment a venit în ultima zi. Prater a fost punctul final al aventurii noastre. Aici, curajoșii au trăit câteva senzații de neuitat. Pe lângă faptul că am reușit să vizităm câteva dintre cele mai importante obiective turistice, am profitat de această ieșire pentru a ne exersa și cunoștințele de limba germană. Astfel, putem spune că această ieșire a fost o reușită, iar amintirile cu siguranță vor dăinui în sufletul nostru de copil pentru mult timp.

Viena rămâne o frumoasă poveste! O poveste de parcurs din când în când.

 

Autor: prof. Emanuela Țiț