Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” a fost vineri, 24 februarie, gazda etapei județene a concursului din cadrul Proiectului educativ regional Valori, tradiții și obiceiuri-comori ale sufletului românesc. Educația implică iubire față de semeni, educația înseamnă recunoștință și apreciere față de străbuni, cărora le datorăm existența. Acest proiect, la care vineri au participat 18 școli partenere, se înscrie în gama manifestărilor care stârnesc sentimentul de iubire față de tradiție, iar tinerii participanți au demonstrat că specificul neamului românesc nu se pierde.
Întâlnirea a început prin câteva cuvinte, atent alese, ale domnului director Cristea Andrei. În cuvântarea sa, acesta a recunoscut că, simbolurile neamului românesc îi trezesc o emoție aparte și le-a vorbit tinerilor despre importanța aprecierii și respectării identității naționale.
După momentul introductiv au început etapele concursului: cântec popular- nivel primar; dans popular- gimnaziu; cântec popular- gimnaziu; cântec popular-liceu; dans popular-liceu. Atmosfera a fost colorată și vibrantă: tinerii au dansat, au cântat, au socializat și s-au bucurat de recunoștință pentru munca, implicarea și talentul lor.
Liceul nostru a obținut Premiul III, la dans popular-liceu, prin participarea elevilor David Matei, Dan Alexia, Fotache Antonio și Mărcuș Rebeca, iar eleva Bușanu Beatrice a obținut Mențiune, la secțiunea cântec popular-gimnaziu.
Concursul a presupus și o etapă cu participare indirectă, școala noastră obținând și aici rezultate frumoase: eleva Roman Mariagrazia a obținut Mențiune, secțiunea creație literară; la secțiunea creație artistico-plastică eleva Bușanu Beatrice a obținut premiul III, iar la secțiunea obiecte de arte ne bucurăm de premiul III obținut de către elevii: Bora Dragoș, Mateoc Luana și Nemeș Iasmina. Activitățile pentru liceul nostru, din cadrul proiectului, au fost coordonate de prof. Fernea Bianca, prof. Hoduț Natalia, prof. Sarca Ioana, prof. Țâmpu Nicoleta și prof. Țiț Emanuela. Alese mulțumiri tinerilor implicați și conducerii școlii pentru întreaga susținere.
Ne-am bucurat, preț de câteva ore, de un eveniment viu și răsunător, și-i mulțumim pentru invitația de a face parte din acest amplu proiect, doamnei prof. Bungău Angela de la Școala Gimnazială „Avram Iancu”, Oradea, coordonatorul acestui proiect.
Autor: prof. Emanuela Țiț