Selectează o Pagină

”Europa multiculturală” este numele proiectului educativ local, coordonat de Școala Gimnazială Avram Iancu, Oradea, din a cărui echipă de implementare face parte și școala noastră.

După formarea echipelor, în cadrul orelor de limba engleză și educație plastică, elevii din clasele a VII-a A și a VIII-a C, coordonați de dle prof. Broizan Alina și Radu Adina, au fost implicați în două activități din cadrul proiectului: Steaguri și simboluri și Valori europene.

Elevii, folosindu-și cunoștințele pe care le aveau, dar și după o documentare temeinică, au realizat lucrări, pe care le-au prezentat în limba engleză colegilor de clasă.

Prin aceste activități s-au urmărit câteva obiective precum: identificarea simbolurilor specifice câtorva țări europene, stimularea spiritului de colaborare, cultivarea unei atitudini pozitive și tolerante față de diversitatea multiculturală, conștientizarea bogăției multiculturale a Europei.

Elevii noștri au răspuns cu plăcere acestei provocări, au colaborat între ei și au fost dornici să le ofere colegilor informațiile pe care le-au descoperit, documentându-se pentru a-și realiza lucrările.

Autor: prof. Radu Adina