Selectează o Pagină

Serbată pe 14 martie, ZIUA INTERNAȚIONALĂ A MATEMATICII- ZIUA PI a fost marcată de către elevii clasei a III-a B de la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu”. PI, definit ca raport între circumferința unui cerc și diametrul acestuia a oferit o oportunitate de a promova matematica în rândul copiilor.

Sărbătorit adesea prin degustări de plăcinte, a prilejuit momentul ideal pentru a demara o serie de activități practice din cadrul proiectului ,,GOSPOȘTIINȚA”. Unul dintre scopurile declarate ale acestuia o constituie reutilizarea unor resurse simple, puse la dispoziția copiilor de către comunitate (lapte, cor, mere). ,,DETECTIVII” acestor resurse au identificat o modalitate simplă de folosire în ideea STOPĂRII risipei alimentare – coacerea unor tarte cu mere. S-au implicat activ, cu entuziasmul specific vârstei în fiecare etapă a activității, la final bucurându-ne împreună de o gustare delicioasă.

Proiectul ,,Gospoștiința este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, un program Fundația Comunitară Oradea, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa. Contribuie la a face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor și următoarele companii locale: Cylex, Decitex Oradea, Golde Oradea, Plexus, Sema Express, VPK Packaging Salonta, ADLO, Vulcri, Madrugada, Holcim.

Autori:

Brândaș Andreana

Țirban Anamaria