Selectează o Pagină

 

Lumea științei e fascinantă, și, dacă COMUNITATEA oferă posibilitatea de o explora, avem speranța că generațiile actuale de copii vor face lumea un loc mai bun.

     Elevii din ciclul primar Step by Step ai Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” și-au dezvoltat logica, inteligența și abilitățile muncii în echipă prin asamblarea bărcuțelor solare, achiziționate în cadrul proiectului „Gospoștiința”. Bărcuțele au captat energia solară și au fost lansate la apă marcând astfel Ziua Apei. Activitatea a oferit copiilor posibilitatea de a înțelege și aprecia valoarea energiei verzi și efectul ei benefic în protejarea mediului.

Proiectul „Gospoștiința” este finanțat prin programul Fondul Științescu Oradea, un program Fundația Comunitară Oradea, inițiat de Federația Fundațiile Comunitare din România și de Romanian-American Foundation, realizat în Bihor cu sprijinul sponsorului principal Accesa. Contribuie la a face știința mai atractivă pentru copiii și tinerii din Bihor și următoarele companii locale: Cylex, Decitex Oradea, Golde Oradea, Plexus, Sema Express, VPK Packaging Salonta, ADLO, Vulcri, Madrugada, Holcim.

                                                                      Prof. AndreanaBrândaș

                                                                      Prof. Țirban Anamaria