Selectează o Pagină

Elevii liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu” au participat duminică, 10 septembrie a.c., la Sfânta Liturghie de la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae”, celebrată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, împreună cu un sobor de preoți, în deschiderea noului an școlar 2023-2024. Sfânta Liturghie a fost însuflețită de elevii liceului nostru, coordonați de sora Ana Bot, de profesori, părinți și bunici.

„Copii, începe școala! Vă bucurați să vă reîntâlniți cu prietenii, colegii, cu domnii profesori… Este extraordinar!” a spus P.S. Virgil Bercea, subliniind importanța strădaniei în reușita școlară. I-a încurajat pe profesori să le dăruiască elevilor din prea-plinul inimilor lor, totodată asigurându-i pe părinți că au ales un loc de cinste pentru copiii lor.

Luni, 11 septembrie 2023, de la ora 10:00, a avut loc Festivitatea de deschidere a anului școlar 2023-2024, în curtea Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”. La ceremonie, au luat parte doamna director adjunct, prof. Rodica Mureșana, cadre didactice, oficialități locale, un sobor de preoți de la Catedrala „Sfântul Nicolae” și, desigur, marea de elevi ce a făcut școala să tresalte de bucurie.

În deschidere, Anda Cristea, fosta noastră elevă, a intonat Imnul Național al României. Au urmat rostirea rugăciunilor „Tatăl Nostru”, respectiv „Născătoarea de Dumnezeu” și binecuvântarea noului an școlar. În continuare, doamna director adjunct a transmis un mesaj din partea direcțiunii.

O prezență specială la deschiderea noului an școlar a fost cea a doamnei viceprimar, prof. Antonia Nica, fostă elevă a acestei școli și director în perioada 2017-2022.

„E o mare binecuvântare pentru că există unități de învățământ legate profund de credință, după cum e o mare binecuvântare că ne putem exprima în libertate perspectivele asupra omului, lumii și vieții, cu aplicarea principiilor și a valorilor îmbrățișate de fiecare,”, a spus dumneaei în cuvântul adresat celor prezenți.

De asemenea am avut deosebita onoare de a-l avea alături și pe domnul Inspector General, Horea Abrudan, care a subliniat importanța școlii pentru dezvoltarea societății și le-a urat elevilor și dascălilor un an școlar bogat în realizări.

Dintre invitați a făcut parte și domnul Comisar Șef, George Florin de la IJP Bihor. Acesta a dorit sa atragă atenția asupra noilor pericole ce atentează la siguranța tinerilor și i-a asigurat pe elevi, părinți și pe dascăli că, Poliția Română le va fi mereu aproape.

În final, doamna director adjunct, a prezentat formațiunile de studiu, cadrele didactice, personalul auxiliar, colaboratorii și programul săptămânii în curs.

Cu bucuria revederii în suflet, elevii mai mici și mai mari au intrat în sălile de clasă, frumos pregătite, unde s-au întâlnit cu doamnele educatoare, doamnele învățătoare și cu domnii diriginți.

Un an școlar binecuvântat!