Selectează o Pagină

În perioada 13-19 noiembrie 2023 s-a desfășurat, la Liceul Greco-Catolic ,,Iuliu Maniu” Oradea, Săptămâna Globală a Educației – campania de sensibilizare la nivel european, având ca temă „Pace pentru planetă. O planetă a păcii”.

Se spune că pacea este starea în care inima se simte cel mai în siguranță. Acesta este motivul pentru care Baruch Spinoza afirma că: „Pacea nu înseamnă absența războiului, ci înseamnă virtute, este o stare de spirit, de bunăvoință, încredere și dreptate”. 

Campania a fost un instrument comun pentru a sprijini educatorii Clasei I C, Clasei Exploratorilor, Gaspar Monika și Bandi Raluca, , să proiecteze, să implementeze și să desfășoare inițiative educaționale și activități de învățare la nivel global.

Așadar, îmbinând specificul Alternativei Step by Step cu tema acestei săptămâni, elevii clasei Exploratorilor, sărbătorind 200 de zile de școală au decis să devină ,,Supereroi pentru o zi”, supereroi care luptă doar pentru cauze bune și anume pentru

,, Pace pentru planetă”.

Sensibilizarea elevilor a continuat prin sărbătotirea Zilei Internaționale a toleranței și prin realizarea unor desene prin care elevii au exprimat prin artă ideea unui pământ unde dăinuie pacea.

Autori,

Prof. înv. Primar

Gaspar Monika, Bandi Raluca