Selectează o Pagină

Cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului aniversată pe 20 noiembrie, când a fost adoptată Convenția cu privire la Drepturile Copilului, cel mai ratificat tratat în domeniul drepturilor omului, semnat de 196 de state care au promis să apere drepturile copiilor. Tratatul a fost ratificat de România încă din anul 1990.

La inițiativa UNICEF ”Cea mai mare lecție din lume” („World Largest Lesson”) de-a realiza împreună cu elevii, o activitate de educație despre acțiunile colective pe care le putem desfășura pentru prevenirea și diminuarea efectelor negative ale poluării, în special cea care afectează sursele de apă.

Poluarea a redus disponibilitatea apei potabile și a pus numeroase specii acvatice și mai mult în pericol. Pentru a asigura o sustenabilitate mai bună a speciilor acvatice și a ecosistemului în ansamblu, este necesar să fie luate și aplicate măsuri stricte.

Elevii clasei pregătitoare C au realizat o activitate educativă legată de tema ,, Apă curată pentru toți” urmărind un filmuleț despre efectele poluării asupra mediului înconjurător și metodele de prevenție, pe urmă au realizat primul experiment științific la centrul de științe construind sub îndrumarea atentă a doamnelor învățătoare Robu Anca și Șereș Laura un sistem de tratarea a apei folosind 1/2  de apă de mlaștină sau apă de la robinet cu noroi, sticla de sifon de 2 L/sticla de plastic cu capac, sticla de plastic de sifon de 2 L – tăiată în jumătate (ajutați de un adult pentru tăiere), pahar de 1000 ml,  pahare de plastic, 2 pahare de nisip fin, 1 pahar nisip grosier, 1 pahar pietricele mici, 1 hârtie de filtru sau filtru de cafea (pentru a servi ca filtru de apă).

Odată ce toată apa a trecut prin filtru, elevii au comparat apa de mlaștină cu contaminanți cu apa filtrată, făcând trimitere la aspectul și mirosul lor.

Prin acest experiment elevii au putut canaliza energia pozitivă de a deveni încrezători în forțele proprii, că schimbarea este posibilă și că ei înșiși pot fi forța motrice din spatele acesteia.

 

 

Prof. înv.primar Robu Anca

Prof. înv.primar Șereș Laura