Selectează o Pagină

Săptămâna Educației Globale le-a oferit prilejul elevilor din clasa pregătitoare C de a-și deschide ochii, inimile și mințile la realitatea lumii.

Ochii copiilor nu judecă exteriorul, ci simt sufletul omului, ei cred în oameni și se așteaptă ca lumea în care pășesc să le ofere siguranță.

Întrebați ce înseamnă pacea pentru ei, cei mici au răspuns cu inima – „Pacea însemnă să-L asculți pe Dumnezeu, e iubire, liniște, credință, blândețe, prietenie, siguranță, respect”.

Concluzia lor a fost că pacea nu ar putea exista în absența educației, iar educației se face cu iubire și responsabilitate. Astfel, s-au arătat implicați și curioși pe parcursul activităților, dornici să aducă pacea prin educație.

Săptămâna a debutat cu discuții despre unicitatea și similaritatea oamenilor, pornind de la un joc cu nuci. Încântați fiind de gustul nucilor, au preparat melcișori cu nucă, iar cojilor le-au dat viață, transformându-le în diferite personaje. Au ales să-și lase amprentele colorate pe porumbelul păcii pentru a aduce zâmbete, lumină și speranță celor din jur. La final, au realizat primul lor experiment științific despre filtrarea apei, subliniind necesitatea păstrarii unei planete curate.

Lecțiile cele mai importante le primim de la copii – în lumea lor, oamenii sunt minunați.

De ce să le schimbăm lumea?

 

Învățătoarele,

Laura Seres și Anca Robu