Selectează o Pagină

În Săptămâna din Școala Altfel, elevii clasei I C au fost entuziasmați de fiecare activitate. Am început prima zi cu o minunată excursie la Peștera Urșilor. Elevilor li s-a explicat diferența dintre stalactite și stalagmite. Am aflat că peștera a fost descoperită accidental, am aflat anul în care a fost descoperită peștera și de către cine. Peștera Urșilor se află în județul Bihor localitatea Cișcău.

În a doua zi elevii au venit costumați în personajul din povestea preferată și s-au prezentat. Am avut-o pe Cenușăreasa, l-am avut pe leul din Vrăjitorul din Oz, am avut-o pe Alice în Țara Minunilor și multe alte personaje. Elevii au formulat ghicitori și pe baza ghicitorilor colegii au încercat să le ghicească personajul. În cele ce au urmat am mers costumați la teatru la ,,Muzicanții din Bremen”. La final elevii au fost recompensați cu diplome pentru minunatele costume pe care le-au avut.

În a treia zi am fost la cinema și am dat dovadă că știm să avem un comportament potrivit în diferite situații sociale.

În a patra zi am fost în excursie la o plantație de nuci în județul Bihor localitatea Tăut și la o fermă de vaci de lângă Salonta. Aici am observant diverse utilaje pe care oamenii le folosesc în procesul de pregătire al nucii pentru comerț. La ferma am hrănit văcuțele și caii care se aflau în gospodăria gazdei, am făcut poze în tractor și am realizat un borcănel cu diferite sortimente de cereale. În această zi elevilor le-a fost stimulat interesul pentru animalele domestice. Am plantat și zambile pentru că am oprit și la o seră de flori în drum spre fermă.

În ultima zi elevii și-au prezentat povestea preferată și am avut plăcerea de a merge la Biblioteca Județeană ,,Gheorghe Șincai” din județul Bihor localitatea Oradea. Elevilor li s-a dezvoltat interesul față de literatura română și universală și mai ales dragostea pentru lectură.

A fost o experienţă extraordinară, atât pentru elevii dragi nouă cât şi pentru părinţii care ne-au însoţit.

Prof. Înv. Primar Gașpar Monika

Prof. Înv. Primar Bandi Raluca