Selectează o Pagină

Campania Internațională

19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor

 

 

Motto: Violenţa este tot ceea ce desfigurează condiţia umană. (Costel Zăgan)

 

Campania Internațională 19 Zile de prevenire a abuzurilor și violențelor asupra copiilor și tinerilor – ediția a XI-a, organizată de FICE România și desfășurată an de an în perioada 1-19 noiembrie, a prilejuit organizarea unor activități variate în cadrul Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu din Oradea.

Prevenirea dependenței și a abuzului de substanțe, Violența este un rezultat al necunoașterii legii, Prevenirea pericolelor TIC, Bullyingul – antieroul generației mele, Neglijarea copiilor, Bullyingul și cyberbullyingul, Copiii străzii sunt doar câteva dintre activitățile care au avut drept scop prevenirea neglijării/ abandonului copiilor, a necunoașterii legii, a bullyingului și a consumului de substanțe, prin sensibilizarea și conștientizarea celor aproximativ 440 de elevi de gimnaziu și liceu implicați în proiect.

De asemenea, doamnele Raluca Naom și Anca Mihociu, președinții celor două asociații de părinți – Asociația Pas cu Pas Oradea și Asociația Iuliu Maniu Oradea –, au participat la două mari evenimente desfășurate în Sala de Conferințe a Muzeului Țării Crișurilor – Complex Muzeal, evenimente create în scopul consolidării parteneriatului FAMILIE – ȘCOALĂ – SOCIETATE: Conferința Regională Impactul criminalității organizate asupra societății și Conferința Familia – partener în lupta împotriva drogurilor. Informațiile prețioase culese în cadrul dezbaterilor au fost diseminate în unitatea noastră de învățământ, în rândul elevilor și al cadrelor didactice, și în cadrul asociațiilor de părinți.

Activitățile în care și-au dat mâna directorii, consilierul educativ, consilierul școlar, diriginții și profesorii Liceului Greco-Catolic Iuliu Maniu implicați în această campanie, s-au bucurat de un real succes, întrucât elevii au avut prilejul de a interacționa cu invitați din diferite domenii: consilieri juridici, angajați ai Serviciului de Probațiune Bihor, reprezentanți ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bihor, reprezentanți ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul I.P.J. Bihor, reprezentantul Poliției de Proximitate.

Întotdeauna am pus și vom pune siguranța elevilor noștri și a cadrelor didactice care îi îndrumă pe primul loc!

 

Prof. Ioana Sarca,

coordonatorul local al proiectului

și responsabilul Comisiei  pentru  prevenirea şi  eliminarea  violenţei, a faptelor de corupție și discriminării în mediul școlar și promovarea interculturalității