Selectează o Pagină

Elevii clasei pregătitoare C împreună cu doamnele învățătoare Anca Robu și Laura Șereș  au sărbătorit Ziua Naţională a României. Au aflat despre ziua de 1 Decembrie 1989, despre hainele strămoșești – costumele populare, stema, imnul țării, semnificația culorilor de pe steag.

ReUNIND răspunsurile copiilor, ROMÂNIA este ,, pace” , ,, iubire”,  ,, liniște” , ,, respect “, ,, o țară curată”, ,,acasă” .

La centrul de arte au realizat farfurii tradiționale pictând harta țării noastre, pe care au decorat-o cu motive tradiționale, iar la final fiecare elev a contribuit la ștampilarea prin amprentarea hărții  folosind culorile roșu – (sângele românilor), galben ( spicul grâului) și albstru ( seninul cerului).

La centrul de construcții au realizat harta României, realizând din piesele de lego zonele de relief, câmpiile, dealurile, munții și Marea Neagra.

La final au cântat şi au dansat Hora Unirii. Cu glasul lor gingaş, dar şi cu emoţii în suflet, au urat “La mulţi ani românilor de pretutindeni!”.

Pentru unii, 1 Decembrie reprezintă doar o dată în calendar, iar pentru alţii, aceeaşi zi reprezintă, în primul rând, “Sărbătoarea Noastră”, a românilor, ziua în care ne sărbătorim ţara, strămoşii, istoria, bunele şi relele din viaţa noastră şi implicit, pe noi! Este ziua în care bătrânii rememorează istoria ţării şi o povestesc tuturor celor ce ştiu să asculte.

Ziua de 1 Decembrie este ziua în care s-a făcut dreptate, este ziua în care toţi românii au exclamat într-un glas: ZIUA UNIRII!!!

 

Învățătoarele,

Robu Anca

Șereș Laura