Selectează o Pagină

Un nou proiect, o nouă provocare! De data aceasta cu 13 elevi din clasa a IX-a A, profil Teologie intensiv engleză. Proiectul are ca temă protejarea mediului înconjurător și sunt implicate școli din 5 țări: România, Moldova, Grecia, Turcia și Letonia. Coordonatorii acestui proiect internațional sunt: Seminarul Teologic Liceal Ortodox „Sf. Ioan Gura de Aur” Husi din Romania și Scoala Profesională  Nr. 1 Cahul din Republica Moldova.

În acest an școlar, elevii care s-au înscris în echipa de proiect vor realiza o serie de materiale educaționale alături de elevii din celelalte tări, vor utiliza o serie de instrumente digitale. Acest schimb de experiență, chiar dacă online, le oferă elevilor oportunitatea să exerseze limba engleză, să cunoască elevi și profesori din alte tări și să ajute la protejarea naturii prin reciclare, reutilizare și reducere.

În data de 7 decembrie 2023, echipa de elevi de la liceul nostru a participat la prima întâlnire online, când i-au cunoscut pe o parte din elevii și profesorii implicați în proiect. Întâlnirea de aproape două ore, cu un număr de 98 de participanți, le-a oferit ocazia să se prezinte în limba engleză, să urmărească o scurtă prezentare despre managementul deșeurilor realizată de doamna dr.inginer Mihaela Budianu de la Agenția pentru Protecția Mediului din Vaslui, iar la final să joace un joc Kahoot pe aceeasi temă.

Prof.coordonator Hoduț Natalia