Selectează o Pagină

Biblioteca, pilastru pentru cultură și educație, pansament pentru suflet, cufăr de cunoștințe din abundență, a fost într-o seară de decembrie ținutul feeric de iarnă, în care clopoțeii de argint și cântul îngerilor ce vestesc Întruparea Domnului ne-a apropiat sufletele. Pentru că prețuim fiecare dascăl al liceului nostru și dorim să oferim un mic gest de mulțumire acestora, la inițiativa doamnei bibliotecar Carmen Popa și a doamnei prof. Patricia Capriș, am petrecut aici alături de copiii cadrelor didactice un timp binecuvântat.

O mare binecuvântare a fost prezența în mijlocul nostru a Presfințitului Virgil, care a trecut pragul bibliotecii noastre, aducând cu sine bucuria speranței și lumina Nașterii Mântuitorului. Preasfinția Sa ne-a convins pe toți de aprecierea Domniei Sale în ceea ce privește datina colindului, alăturându-se vocilor cristaline ale copiilor și răsplătind-i cu dărnicie.

Răsfățați cu arome ale poveștii emoționante cu iz de Crăciun, Darul Magilor, am primit prețioase lecții despre sacrificiu și generozitate care să ne fie sursă de inspirație în dăruire și iubire, tezaur pe care îl putem primi, dar și oferi unii altora.

Mânuțe dibace și dornice de a crea podoabe pentru bradul de Crăciun, au făcut cu entuziasm oameni de zăpadă, care le vor zâmbi și le vor aduce aminte de strălucirea serii din bibliotecă.

Mult îndrăgitul Moș Crăciun a poposit și el în tărâmul nostru de poveste, fiind primit cu brațele deschise, chicote de încântare și colind de bucurie. Fascinați de barba albă ca de omăt și de hazul moșului, fiecare copil și părinte prezent a primit daruri simbolice, aducând voioșia pe chipuri și în suflete.

Porția de răsfăț dulce, prin implicarea copiilor prezenți, a fost un moment așteptat al serii, în care micii bucătari au dat formă pralinelor Ferrero Rocher și Raffaello, savurându-le la fel de rapid precum le-au și pregătit.

Celui care surpinde farmecul frumosului din surâsuri, trăsături, momente și emoții, Eugen Ivuț, îi suntem recunoscători că ne-a ajutat să păstrăm în tolba cu amintiri trăirile acestei seri.

Savoarea ceaiului înmiresmat și hrănirea burticilor înfometate după o zi de școală se datorează implicării mereu plină de bunăvoință a administratorilor școlii, dna. Maria Buboi și Dl. Bogdănel Timoș, cărora se cuvine să le adresăm mulțumiri. Suntem norocoși să fim înconjurați de asemenea oameni dedicați!

Ne-am îmbogățit cu zâmbete în inimi, cu buchete de amintiri prețioase și mulțumita unei seri magice alături de copiii voștri și voi, dragi colegi, și apreciem dăruirea de sine a fiecăruia în parte prin toate valorile pe care răspândiți în jurul vostru. Să aveți convingerea că atingeți cu grație și iubire suflete pure de copii!

Prof. Patricia Capriș