Selectează o Pagină

În 29 ianuarie 2024, elevii claselor a XI-a și a XII-a însoțiți de doamnele profesor, Bianca Fernea, Gabriela Nan, Monica Blaga,  Iulia Tănescu și Alina Broizan au participat la conferința „ Drogurile – de la fascinație la dependență”.

            Evenimentul organizat de Clubul Rotary Oradea Art Nouveau, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Bihor a avut loc la Filarmonica de Stat Oradea și a reunit 400 de participanți, printre care elevi, profesori și părinți.

            Prezentarea a fost susținută de o  autoritate competentă, prof. dr. Cătălin Țone, expert antidrog și antidoping care susține activ binele comun.

În cadrul conferinței au fost expuse studii de caz de la care au pornit discuții libere și s-au împărtășit experiențe ale foștilor consumatori.

Prin această acțiune elevii au avut posibilitatea să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun prin consumul de stupefiante și/sau substanțe psihotrope, dat fiind faptul că, cea mai mare rată de consum se înregistrează la grupa de vârstă 15-34 ani, conform datelor raportate de Agenția Națională Antidrog.

 

Consilier educativ,

prof. Fernea Bianca