Selectează o Pagină

În cadrul Liceului Greco-Catolic „Iuliu Maniu”, zilele de 1 și 8 Martie au fost marcate de activități deosebite, dedicate conștientizării și prevenirii consumului de droguri în rândul elevilor claselor VI-IX. Aceste evenimente au reprezentat o oportunitate valoroasă pentru noi, colectivul școlar, să ne educăm și să ne întărim împotriva pericolelor pe care le implică consumul de substanțe nocive.

Primul eveniment, desfășurat în data de 1 Martie, a adus în fața elevilor mărturii impresionante din viețile unor persoane care au avut experiențe directe cu consumul de droguri. Acești vorbitori curajoși, provenind din Italia, au împărtășit cu noi lecții prețioase din propriile lor experiențe, dându-ne motivația necesară pentru a face alegeri sănătoase și responsabile. Curajul și deschiderea lor au fost cu adevărat remarcabile și sunt convinsă că prezența lor și povestirile lor autentice au avut un impact profund asupra tuturor celor prezenți. Să ne amintim mereu că prin învățarea din experiențele altora putem evita multe neajunsuri în propriile noastre vieți! Le suntem profund recunoscători pentru timpul și efortul lor, înțelegând cât de important este să oferim modele de rol pozitive și să împărtășim experiențe reale pentru a preveni consecințele devastatoare ale consumului de droguri în rândul tinerilor.

De asemenea, doresc să exprim o recunoștință specială către Agenția Națională Antidrog, reprezentată de dna Ilinca Șandor, pentru prezența constantă în școala noastră și pentru implicarea activă în organizarea și desfășurarea activităților de prevenire a consumului de droguri. Contribuția lor continuă și expertiza în acest domeniu sunt neprețuite pentru întreaga noastră comunitate școlară, oferindu-ne resurse și informații esențiale pentru a ne proteja sănătatea și viitorul.

Pe data de 8 Martie, activitățile au continuat cu aceeași determinare și entuziasm, iar participarea elevilor a fost cu atât mai impresionantă. Interacțiunile și discuțiile deschise au contribuit la consolidarea convingerii noastre că educația și comunicarea sunt cheile esențiale în lupta împotriva consumului de droguri.

Cu toate acestea, călătoria noastră nu se încheie aici. Următoarea activitate de acest gen este  programată pentru data de 22 Martie și va fi dedicată elevilor claselor X-XII. Aștept cu nerăbdare această ocazie de a continua dialogul și de a ne întări angajamentul față de un stil de viață sănătos și lipsit de substanțe nocive.

În final, doresc să mulțumesc tuturor celor implicați în organizarea și participarea la aceste evenimente. Prin colaborarea noastră, putem construi un mediu educațional sigur și susținător, în care fiecare elev să se simtă încurajat și inspirat să facă alegeri pozitive pentru sănătatea și bunăstarea sa.

Să continuăm să lucrăm împreună pentru un viitor mai luminos și mai sănătos pentru toți!

Cu sinceritate și recunoștință, prof. consilier școlar Ana Popa