Selectează o Pagină

Vineri, în data de 29 martie 2024, în cadrul clubului de informatică din școala noastră, au început activitățile primei etape ale proiectului CODE Kids – coding in progress, sub îndrumarea doamnei profesoare de informatică Ciupleu Ioana .  Acest proiect se va desfășura în școala noastră în perioada februarie 2024 – decembrie 2025 și se adresează elevilor de gimnaziu. Și-au manifestat interesul un număr de 28 de copii.

 În cadrul acestui proiect, copiii vor avea acces la un classroom dedicat, în care vor avea acces la diverse materiale, vor avea de îndeplinit anumite sarcini de lucru utilizând diverse aplicații. Activitățile din cadrul  proiectului sunt împărțite în 2 module: Începători și Avansați. Pentru modulul de avansați școala va primi kituri de robotică, pentru ca participanții la proiect să poată aplica cunoștințele dobândite în primul modul.

La prima întâlnire copiii au fost provocați să găsească o denumire, un slogan și apoi să creeze un logo specific. După un brainstorming și un vot democratic, clubul a primit numele: RoboTIC Maniu, iar motto-ul stabilit pentru activitățile clubului a fost: Știm că viitorul este digital la RoboTIC Maniu!

Activitățile se vor desfășura din 2 în 2 săptămâni, vineri de la 14:10, fiecare întâlnire având durata de 2 ore. Următoarea întâlnire va avea loc în 19 aprilie.

Autor articol: prof. Ciupleu Ioana