Selectează o Pagină

Acesta a fost titlul ales de către elevii clasei a VI-a A de la Liceul Greco-Catolic Iuliu Maniu Oradea, pentru activitatea desfășurată vineri, 05.04.2024, de către doamnele: Fernea Bianca, prof.de biologie, Mureșan Paula, diriginta clasei, prof. de sprijin Oros Luminița și coordonatorul campaniei antidrog din școală, prof. consilier școlar Popa Ana.

Scopul activității a fost de conștientizare a pericolului consumului de droguri și formarea abilităţilor de prevenire/renunţare la aceste substanţe toxice, iar obiectivele au vizat:

  • Depistarea motivelor pentru care adolescenţii consumă droguri;
  • Punerea în balanţă a câştigurilor şi pierderilor determinate de acest consum;
  • Recunoaşterea şi identificarea prejudecăţilor care favorizează şi susţin consumul de droguri.

Activitatea a demarat cu identificarea pericolelor din societatea actuală ce vizează îndeosebi adolescenții, printre acestea situându-se și pericolul drogurilor. Elevii au identificat și au  completat pe tablă utilizând metoda ciorchinelui, o serie de cauze care îi determină pe adolescenți și pe unii adulți să consume droguri.

Vizionând scurte PPT-uri, elevii au descoperit informații despre drogurile ilegale de risc și de mare risc, după care, aceștia au completat Fișa de activitate.

Scurtele filmulețe vizionate, în care persoane, foste consumatoare de droguri   și-au prezentat  cazurile, ne-au conturat calvarul prin care au trecut aceștia, pentru a scăpa de dependența de droguri.

Testul pentru evaluarea cunoştinţelor privind dependenţa de droguri, pe care    l-au completat elevii, ne-a reliefat că dețin cunoștințe temeinice despre acest flagel al societății actuale și că, dacă vor ajunge cândva în preajma drogurilor, vor ști să le evite și chiar să ia atitudine pentru a le combate și a-i salva și pe alții.

Cu toții am conștientizat pericolul drogurilor! Concluzia activității: mai bine prevenim consumul de droguri, evitând conjuncturile și grupurile dubioase, decât să cădem în pânza de păianjen a traficanților, deseori fatală, sau să fim nevoiți să ne tratăm de dependențe, ca urmare a consumului de droguri.

Întocmit, prof de sprijin, Oros Luminița