Selectează o Pagină

Profesioniști din diverse domenii și absolvenți ai liceului, de vorbă cu elevii

Joi, 25 aprilie 2024, elevii claselor a XI -a B și a XII-a au avut ocazia să interactioneze direct cu profesioniști din diverse domenii, de la drept, medicină, mediu, turism, până la poliție, armată, jandarmerie, tehnologia informației și antreprenoriat. Aceștia le-au oferit posibilitatea înțelegerii și explorării variatelor posibilități pe care le oferă lumea profesională. Astfel, indiferent dacă viitorii absolvenți sunt siguri de direcția în care vor să își îndrepte cariera sau se află în căutarea unei clarificări,  aceste prezentări și discuții au fost valoroase și inspiraționale. Elevii au avut șansa de a asculta poveștile captivante ale oamenilor care și-au construit cariere de succes în diferite sfere ale vieții profesionale. Au putut să le adreseze întrebări, să afle ce i-a motivat să urmeze acele drumuri și să înțeleagă mai acurat provocările și recompensele fiecărei profesii.

Acest eveniment a încercat să ofere informațiile și perspectivele de care elevii au nevoie pentru a lua decizii informate, a descoperi noi orizonturi, a-și clarifica ideile sau confirma decizia profesională. Specialistul în orientare școlară și profesională, Delia Bîrle, i-a ajutat pe elevi să înțeleagă care sunt factorii după care să se ghideze acum, în prag de absolvire.

În acest demers au fost alături de noi Emil Răzvan Pîrjol, Monica Costea, Adrian Ardelean, dar și foștii noștri elevi: Andreea Simu, Paula Torjoc, Andrada Ilea, Eduard Abrudan. Vă mulțumim și ne mândrim cu voi!

E timpul pentru viitorii absolvenți să se îndrepte spre pasiunile lor și să își contureze drumul către succesul profesional!

Prof. consilier școlar Ana Popa