Selectează o Pagină

           O nouă activitate din proiectul județean „Pe urmele lui Iuliu Maniu”, s-a derulat în data de 11 mai 2024, când, dis-de- dimineață, am pornit din nou împreună, elevi ai claselor IX-XII, profesori, preoți spirituali ai liceului nostru, la Pelerinajului anual de la „Mormintele  Apostolilor” Bisericii Greco-Catolice de la Sighetu Marmației.

Continuând tradiția, ne-am alăturat evenimentului anual de cinstire a memoriei martirilor și mărturisitorilor secolului al XX-lea.
          După procesiunea începută în orașul Sighet, am asistat la Sfânta Liturghie închinată Episcopilor martiri care s-au stins în închisoarea din localitate. Cu toții ne-am unit glasurile în rugăciune, pentru a primi haruri de la Dumnezeu, prin mijlocirea Fericiților Episcopi Martiri.

Am  continuat apoi, cu vizita la „Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței” din Sighet și a „Cimitirului Vesel” de la Săpânța.
          La această frumoasă și binecuvântată zi spirituală, elevii au fost însoțiți de prof. Blaga Monica, prof. Mureșan Paula și de preoții spirituali Dobrata Traian și Crăciun Sorin.
         Convinși fiind că educația unui popor adună în ea credință, respect și admirație pentru valorile creștine adevărate, impresionați fiind de momentele pline de smerenie și frumos spiritual, promitem că vom continua tradiția, participând anual la acest eveniment.                                      

Prof. Blaga Monica