Selectează o Pagină

Pe data de 31 mai 2024, clasele primare din cadrul școlii noastre au desfășurat o serie de activități  prin care au evidențiat importanța consumul de fructe și lapte.

          Activitățile au fost atât teoretice cât și practice.

          S-a discutat despre drumul laptelui de la văcățu până-n cănuță, despre lactate, diferite tipuri de lapte, ciclul de viață al mărului, tipuri de mere, cum le consumăm. Nutriționiștii   ne-au vorbit despre beneficiile consumului de lapte și al mărului, cum combinăm laptele sau lactatele cu fructele, legumele. Pe baza informațiilor, elevii din clasele mari au realizat diferite postere și fluturași prin care susțineau consumul de lapte și fructe.

          Activitățile practice au fost cele mai atractive. Copiii au preparat pentru micul dejun un lapte cu cacao gustos, un smoothie, suc de mere natural, sandviciuri sau hot-doguri. Cei mari au observat și apoi au exersat procesul prin care se obține brânza. Alte clase au folosit brânza obținută și cornurile pentru a prepara bruschete.

Merele întregi sau răzuite au fost consumatenaturale sau în diferite tipuri de prăjiturele.

Părinții și bunicii s-au implicat active și de această dată în multe activități desfășurate în bucătărie.

Înv. Ursu Krisztina