Selectează o Pagină

Und wenn … Și dacă… Cuprinși de măreția eminesciană ce inundă firidele sufletului nostru, pășim în profunzimea timpului și spațiului fără granițe, lăsând aprinsă flacăra creației poetului nepereche.

Se cuvine ca de Ziua Culturii Naționale să-l omagiem și în cadrul orelor de limba germană pe Mihai Eminescu, în a cărui operă se observă puternicul accent pe care cultura germană impregnată în timpul studiilor la Viena și Berlin și l-a lăsat asupra poetului.

La inițiativa doamnelor prof. de limba germană, elevii claselor a IX-a A si a IXI-a B au avut parte de o oră frumoasă și rodnică, în care poezia, limba germană și cultura s-au împletit cu armonie și au îmbogățit cultural fiecare elev.

Încurajați să găsească anumite informații într-un parcus prezentat în limba germană, elevii au răspuns cu elan, bucurându-se de posibilitatea de a formula în limba germană enunțuri deja cunoscute despre Eminescu. Aleasă cu mare atenție, poezia Und Wenn a atins cu emoție sufletele elevilor și i-a apropiat de temele abordate în opera sa de comoara literaturii române, însă de această dată traduse în limba germană, elevii descoperind noi cuvinte în limba germană, ce definesc poeticile emiesciene.

Avem convingerea că fiecare își va aminti cu bucurie de ora de cultură, un strop de cultură pătrunzând în sufletul, în mințile deschise și dornice de cunoaștere ale elevilor noștri.

Prof. Patricia Capriș

Prof. Emanuela Țiț